понеділок, 26 лютого 2024 р.

День кримського спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя

         

26 лютого – День кримського спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Десять  років тому Російська Федерація розпочала збройну агресію проти України. Диверсійні групи РФ зробили  спробу захопити кримський півострів.

26 лютого 2014 року на заклик Меджлісу кримськотатарського народу до Верховної ради Автономної Республіки Крим вийшли тисячі кримських татар, українців та представників інших національностей чинити спротив російській окупації та заявили всьому світу про цілісність України. Наступного дня до урядових будівель Автономної Республіки Крим увійшли регулярні військові формування РФ.

І ось уже 10 років поспіль слово «Крим» викликає болісні спогади: зелені чоловічки, окупація. Далі — напівпорожні пляжі, висохлі водойми, переслідування кримських татар за те, що наважилися відстоювати свою національну ідентичність.

А чи справді багато ми знаємо про Крим? Чи досі, за давньою звичкою, асоціюємо його з золотим піском, мушлями та морськими їжаками?

 Між тим, Крим — це не відпочинок. Крим — це передовсім історія. Саме історією, знанням і варто наповнити патріотизм. Тільки дізнавшись, тільки пірнувши всередину, можна по-справжньому відчути, за що ми боремося.

Крим — це люди. Корінний народ - кримські татари. Їхня багатовікова боротьба варта золотих сторінок історії. Варта того, щоб знати про неї. Їхня мужність, звитяга та одвічне прагнення свободи — кровна рідня нашим із вами устремлінням. Знаючи, як усе було, можна побачити, як усе буде далі.

Працівники бібліотеки ознайомили  студентів І курсу Дубенського фахового медичного коледжу з книжковою виставкою «Крим – це Україна. Так було, так є і так буде завжди», яка  висвітлює ці події та продемонстрували документальний фільм   «26 лютого –  День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя».

 

пʼятницю, 23 лютого 2024 р.

Леся Українка. Мрії зламане крило.

Люди, як зорі, залишають свій слід у пам’яті майбутніх поколінь, зокрема коли це особливо талановиті особистості.
«Леся Українка. Мрії зламане крило» – таку назву мала літературна година до 153-ї річниці від дня народження письменниці, яку підготувала наша бібліотека для студентів І курсу Дубенського фахового медичного коледжу , викладачки української літератури Алла Власюк про всесвітньо відому українську поетесу, письменницю, життєвий та творчий шлях.
Її поезію, прозу, опубліковану мільйонними тиражами, вивчають ще змалку, про творчість і життя Лесі Українки написано надзвичайно багато праць. Кожен факт із її цікавого нелегкого особистого й творчого життя знову й знову викликає захоплення цією дивовижною особистістю.
Це одна з найвизначніших постатей нашої культури. Попри складну долю, мужня жінка знаходила натхнення та створила геніальні поетичні, прозові й публіцистичні твори, професійно перекладала твори світової літератури.
ЇЇ життя – як виклик… Жінка й українка, жінка – письменниця. Вона назавжди залишила нам своє слово любові – любові до людей, до життя, до України.

пʼятницю, 16 лютого 2024 р.

16 лютого в Україні святкують особливе свято — День єднання.


Наша єдність має залишитись міцним ланцюгом, який захищає та оберігає всіх нас, українців,  і в цей день, і на віки. Тільки разом ми сильні, бо наша сила – у єдності. Спільними зусиллями ­– до Перемоги! 
У бібліотеці представлено книжкову виставку "Україна єдина".


середу, 14 лютого 2024 р.

 #Читай_новеньке_на_Скарбовій9

Сьогодні у Міжнародний день дарування книг наша бібліотека значно поповнилася новими книгами сучасних українських та зарубіжних авторів.
Книга у подарунок – інтелектуальний подарунок. Це нові знання, емоції, розширення кругозору, теми для обговорення зі своїми однодумцями.
Щиро вдячні за подаровані книги, з якими будуть знайомитися наші користувачі.

середу, 7 лютого 2024 р.

Екскурсія до бібліотеки

Студенти І курсу Дубенського фахового педагогічного коледжу та куратор групи Олена Соколюк завітали до Дубенської міської центральної публічної бібліотеки. Працівники бібліотеки поспілкувалися зі студентами, ознайомили молодь з історією нашої бібліотеки, з цікавими зустрічами з письменниками та творчим особистостями, які відбуваються у нашій книгозбірні. 
Молодь мала змогу ознайомитись з оновленими книжковими виставками, які ми пропонуємо для читання широкому загалу
користувачів та вибрати собі книги для читання. Цікаво, дуже жваво та весело пройшов конкурс «Справжній ерудит».
Зустріч з молоддю залишила після себе гарні, приємні враження. Наша бібліотека завжди рада користувачам та відкрита для спілкування.








 

День кримського спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя

           26 лютого – День кримського спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. Десять   років тому Російська Фе...