четвер, 17 червня 2021 р.

Брати Капранови у Дубно

Щирою, жвавою та велелюдною була зустріч  у Дубенській міській бібліотеці з відомими письменниками сучасності  Дмитром та Віталієм Капрановими.  Подія організована в рамках проєкту «Велике читання. Рівненщина читає «Паперові солдати» Братів Капранових, яку ініціювала Рівненська обласна наукова бібліотека.

Уже третій раз поспіль Брати Капранови збирають своїх шанувальників у нашій бібліотеці. Письменники ознайомили присутніх зі своєю творчістю та романами, зокрема  акцентуючи увагу на романі «Паперові солдати». Ця книжка про нашого знаного земляка Ніла Хасевича, який був художником, активним громадським і політичним діячем, членом Організації українських націоналістів.

Також в «Паперових солдатах» йдеться про ще одного митця, ровесника Хасевича, який досягнув успіху в Америці. Це Володимир Титла, він же Білл Титла - головний художник студії Діснея, який намалював «Білосніжку», «Пінокіо», «Дамбо». Він народився в Нью-Йорку, а батьки його з Тернопільської області.

Автори книги зобразили дві різні біографії, два різних життєвих шляхи, аби показати, що у Хасевича був вибір, і те, що він загинув за Україну, було теж його свідомим вибором.

Історія ґрунтується на реальних подіях.

На зустрічі були присутні представники міської влади, громадськість міста, працівники культури, освіти, студентська  молодь. Бажаючі мали змогу наживо поспілкуватися з письменниками,  придбати книги з автографом та зробити фото на згадку.

Немає коментарів:

Дописати коментар

День кримського спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя

           26 лютого – День кримського спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. Десять   років тому Російська Фе...